Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Huevos Rancheros

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt gott med den pikanta tomatsåsen och krämiga ägg. Hemmagjorda tortillas är enklare att göra än vad man tror, och såå mycket godare! Den som inte vill göra egna tortillabröd, köper färdiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vetetortillas: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Klicka i smöret och nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg. Häll ut på väl mjölad bänk och knåda till en fast deg. Låt vila i 20 minuter.
  2. Huevos Rancheros: Bryn löken i oljan i en vid stekpanna under omrörning. Tillsätt vitlök och torra kryddor. Stek en stund till. Häll i krossade tomater, balsamvinäger, socker och bönor. Låt småputtra 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat. Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 minuter. Strö över osten. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder.
  4. Vetetortillas: Dela degen i 15 bitar och forma till runda bollar. Kavla ut tunt. Stek på båda sidor till fin färg i en torr stekpanna.
  5. Servera Huevos Rancheros med de nystekta tortillabröden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.