- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gjorde den här till min dotters dop, blev jättegod. Gräddas i vanlig långpanna.
Instruktioner
- Använd matberedare och lägg ner mjölet och fettet. Kör med impulsknappen 6-7 sekunder och stanna maskinen. Sätt igång maskinen igen och häll samtidigt vattnet genom tubröret. Stanna maskinen så fort degsmulorna nästan format sig till en degboll.
- Om du vill:
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i en timma, annars tryck ut den i formen direkt. (Om du vill kavla degen är det bättre att den har legat i kylen först.) Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10-15 min 200 grader.
- Sätt i kniven i matberedaren igen, strimla salami, tomater och fetaost. Lägg på tallrik.
Gör äggstanningen i matberedaren.
Ta ut formen ur ugnen och fyll på med salamiblandningen samt majsen. Häll på osten och sedan äggstanningen.
Grädda pajen ytterligare 40-50 min eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått läcker färg, Sänk ev ugnsvärmen till 175 grader i slutet av gräddningen.
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar