Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inas doppaj

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gjorde den här till min dotters dop, blev jättegod. Gräddas i vanlig långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd matberedare och lägg ner mjölet och fettet. Kör med impulsknappen 6-7 sekunder och stanna maskinen. Sätt igång maskinen igen och häll samtidigt vattnet genom tubröret. Stanna maskinen så fort degsmulorna nästan format sig till en degboll.
  2. Om du vill: Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i en timma, annars tryck ut den i formen direkt. (Om du vill kavla degen är det bättre att den har legat i kylen först.) Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10-15 min 200 grader.
  3. Sätt i kniven i matberedaren igen, strimla salami, tomater och fetaost. Lägg på tallrik. Gör äggstanningen i matberedaren. Ta ut formen ur ugnen och fyll på med salamiblandningen samt majsen. Häll på osten och sedan äggstanningen. Grädda pajen ytterligare 40-50 min eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått läcker färg, Sänk ev ugnsvärmen till 175 grader i slutet av gräddningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.