Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inas nötkladdkaka

 
Skriv ut

En av vinnarna i mat och vins tävling: Sveriges godaste kladdkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt svalna något. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda vetmjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver, hackad choklad och hackade nötter i en bunke. Häll mjölblandningen i ägg-och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.