Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ischokladtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

gott till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret eller margarinet och blockchokladen över svag värme och låt det svalna. vispa ägg och socker vitt och pösigt tillsätt den avsvalnade chokladsmeten , vanillinsocker, mandel och vetemjöl. fyll smeten i en väl smord och bröad form gärna med löstagbarkant och ca 20 cm i diameter grädda kakan i 175 grader i 40-45 min stjälp upp kakan efter några minuter och låt den kallna. smält kokosfett och blockchoklad över vattenbad och låt blandningen svalna men inte stelna vispa upp äggulan och rör ner denna och det rivna apelsinskalet när ischokladen fått en ganska fast konsistens fördelas den jämnt över kakans kanter och ovanpå med gaffel. blanda mandelmassan med lite florsocker och färga hälften röd och hälften grön kavla ut den ganska tunt och tag ut blad från den gröna och kvadrater 5x5 cm från den röda skåra ca 3 cm från varje hörn och in mot mitten och vik som en blomma förvara kakan svalt och servera med en gräddklick

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.