Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtlandsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta bröd fick jag alltid hos min kompis när jag var liten. Jätte gott bröd!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp korngryn och mjölk, rör om hela tiden och låt sedan blandningen svalna. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt krossblandningen när den är fingervarm och rör ut jästen. Tillsätt salt, messmör och ägg. Rör om väl och tillsätt sedan det mesta av mjölet, lite i taget.
  2. Arbeta degen och låt den jäsa i 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader
  4. Arbeta degen och forma bullar som läggs på smord plåt. Klipp bullarna med tre snitt ovanpå. Låt de jäsa i 30 min. Grädda i 8 min. Pensla med kallt vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.