Platt som en pannkaka men mycket godare. Duka fram ett lyxigt flan med tunnskivade bär och god glasyr. Glass eller vispad grädde är gott till.
Instruktioner
- Hacka snabbt samman alla ingredienserna till flanbottnen. Låt degen vila kallt i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut den kalla degen till en tunn rund platta, ca 26 cm i diameter, direkt på bakpappersklädd plåt.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Skär jordgubbar, gärna lite större, i tunna skivor och lägg dem i ett vackert mönster över flanbottnen. Blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över bären.
- Ställ in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 6-7 minuter.
- Koka upp marmeladen och vattnet under omrörning, ta från plattan. Pensla den heta marmeladen över det nygräddade flanet med hjälp av en bakpensel.
- Servera kakan tillsammans med glass eller vispad grädde.
Publicerat den
18 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar