Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsflan

 
Skriv ut

Platt som en pannkaka men mycket godare. Duka fram ett lyxigt flan med tunnskivade bär och god glasyr. Glass eller vispad grädde är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till flanbottnen. Låt degen vila kallt i ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Kavla ut den kalla degen till en tunn rund platta, ca 26 cm i diameter, direkt på bakpappersklädd plåt.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  5. Skär jordgubbar, gärna lite större, i tunna skivor och lägg dem i ett vackert mönster över flanbottnen. Blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över bären.
  6. Ställ in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 6-7 minuter.
  7. Koka upp marmeladen och vattnet under omrörning, ta från plattan. Pensla den heta marmeladen över det nygräddade flanet med hjälp av en bakpensel.
  8. Servera kakan tillsammans med glass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.