En vacker och somrig tårta! Glasstårtan får en härlig kolasmak av kondenserad mjölk.
Instruktioner
- Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en matberedare. Blanda smör och kex till en massa. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra papperet. Tryck ut kexmassan i formen och platta till. Låt formen stå kallt i kylen en stund.
- Vispa grädden mjuk och fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ner jordgubbssylt. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, rör ner i smeten. Vispa tills blandningen känns luftig.
- Sätt jordgubbsskivorna runt formens insida. Häll smeten i formen och släta till. Täck tårtan med plastfolie och frys i minst 6 timmar. Toppa med jordgubbar, garnera med kryddgrönt och servera.
Publicerat den
14 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar