Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsglasstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En vacker och somrig tårta! Glasstårtan får en härlig kolasmak av kondenserad mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en matberedare. Blanda smör och kex till en massa. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra papperet. Tryck ut kexmassan i formen och platta till. Låt formen stå kallt i kylen en stund.
  2. Vispa grädden mjuk och fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ner jordgubbssylt. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, rör ner i smeten. Vispa tills blandningen känns luftig.
  3. Sätt jordgubbsskivorna runt formens insida. Häll smeten i formen och släta till. Täck tårtan med plastfolie och frys i minst 6 timmar. Toppa med jordgubbar, garnera med kryddgrönt och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.