Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsglasstårta med vit choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Härligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt. Smält chokladen i mikron. Tillsätt ett ägg i taget i den smälta chokladen. Blanda i hälften av den vispade grädden.
  2. Klä en form med löstagbar kant (24 cm) med plastfolie. Häll i blandningen. Ställ formen i frysen 1 timme.
  3. Mixa jordgubbar. Blanda försiktigt i resten av den vispade grädden. Tillsätt florsocker och citronsaft. Bred jordgubbsröran på chokladgrädden. Frys tårtan ytterligare 4 timmar.
  4. Ta fram den 30 minuter före serveringen. Garnera med citronmeliss, färska jordgubbar och hyvlad vit choklad. Garnera med chokladplattor runt om. Riv skal av 1 lime och strö det över tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cecilialindblad 25 februari 2010

    låter gudomligt!!! måste prova!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.