Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med vit choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Otroligt saftig och god kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant c:a 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda med äggsmeten. Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  3. Skiva rabarbern och vänd i socker och maizena.
  4. Hacka den vita chokladen grovt. Vänd ner rabarberbitarna och den hackade vita chokladen i smeten. Häll i formen.
  5. Grädda på näst nedersta falsen 45-50 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå på eftervärme 10 minuter. Lossa kakan och låt den svalna.
  6. Sikta över med florsocker eller blanda lite florsocker med lite vatten och ringla över. Servera med vaniljvisp

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nilsyvonne 12 juli 2008

    mycket god ,roligt att hitta recept med rabarber

  • Miaria 17 juli 2012

    En jättegod rabarberkaka. Lagom söt. Tack för receptet. Glad sommar Maria

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.