Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbshjärtan

 
Skriv ut

En riktig sommarkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Rör rumsvarmt smör och florsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt. Sila bort spadet från jordgubbarna, dela jordgubbarna och blanda ner dem i smeten.
  3. Smöra och bröa en form ca 20x25cm. Grädda kakan i ca 20 minuter. Tag ut kakan och låt den svalna ca 20 minuter. Stjälp upp kakan och tryck ut hjärtan med hjälp av pepparkaksformar i samma eller olika storlekar. Till servering: vispa grädden, blanda ner de tinade bären och citronsaften.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.