Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Traditionell norskt revbenspjäll till julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

Beräkna ca 500 g revbensspjäll per person. Skär rutigt mönster genom svålen med vass kniv. Gnid in salt och pappar och låt det stå svalt i 1-3 dagar. Lägg köttet på ett galler med svålen nedåt och däck över med folie. Detta ger bättre smak.Innan stekningen vänder du på revbenspjället och lägger en tallrik under köttet uppå gallret. Detta gör att det smältande fettet rinner av. Häll vatten i pannan under gallret och täck köttet med aluminiumsfolie. Första 45 minuter stekes köttet på 230 grader mitt i ugnen. Detta gör att det bildas bubblor på svålen. Ta bort folien men låt tallriken ligga kvar och stek vidare på 200 grader i ytterliggare ca 1 1/2 timme. Tjockleken på köttet avgör stektid. Låt köttet vila ca 20 minuter innan du delar upp i bitar. Servera med skyn från köttet, surkål, rödkål och kokta potatis.

Kommentarer (1)

  • Swedishrose 13 maj 2009

    Mmmmm, ribbe!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.