Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffegifflar

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Som omväxling till kanelbullar kan man pröva på att baka gifflar som kaffebröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smält fettet till degen och blanda det med mjölken. Smula jästen i en bunke och häll på det fingerljumma degspadet i omgångar under omrörning tills jästen är löst. Tillsätt socker, hjorthornssalt, hälften av det uppvispade ägget och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Täck över bunken och låt degen jäsa i ca 40 minuter. Blanda fyllningen. Spara ungefär en dl av vetemjölet till utbakningen och använd resten i degen innan du skrapar ned den på mjölat bord. Knåda degen slät och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en rund platta, 22-23 cm i diameter. Sporra varje rundel i åtta trianglar. Lägg en teskedsstor klick av fyllningen vid basen av varje triangel och rulla ihop så att spetsen på giffeln kommer underst. Fortsätt utbakningen och låt gifflarna jäsa på plåten i ca 15 minuter. Pensla gifflarna med resten av ägget och späd med lite mjölk om du tycker. Grädda till lagom färg i ca 12 minuter på ugnens mittfals. Frys de gifflar som inte går åt direkt. Ugn:225-250 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.