Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffegifflar med apelsinmarmelad

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Läckert till fikat! Ur ICA-Kuriren nr 29-30/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör smör och socker med elvispen. Vispa in ägget. Sikta samman vetemjöl och bakpulver och blanda ned det, omväxlande med grädden. Ta upp degen och arbeta ihop den för hand på rikligt mjölad bakbänk. Forma två runda, platta degbitar med storlek som en assiett (15-17 cm). Packa in dem i plast och låt dem vila ca 1 timme i kylskåp.
  3. Kavla ut varje degbit till en rund kaka, ca 30 cm i diameter. Sporra varje kaka i 8 snibbar. Bred litet marmelad på varje och rulla samman från den breda änden. Lägg gifflarna med snibben nedåt på bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  4. Grädda gifflarna mitt i ugnen 12-15 minuter till gyllenbrun färg. De är bäst då de är nybakade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.