Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaiserschmarren

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa goda och luftiga pannkakor har sitt ursprung i Österrike. Du gör dem i ett nafs och de passar lika bra som en god dessert som till ett snabbt mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Separera äggen i gulor och vitor. Tillsätt äggulorna och grädden i smeten.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren och torr skål. Rör försiktigt ner skummet i smeten.
  3. Smält lite smör i en stekpanna, häll smet i pannan. Smeten ska vara ca ½ cm tjock. Strö över ett par matskedar russin, vänd pannkakan och grädda färdigt på andra sidan. Upprepa tills smeten tar slut.
  4. Riv eller skär pannkakorna i mindre bitar. Lägg upp på ett serveringsfat. Pudra över lite florsocker och skeda över äpplemos och lite russin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.