Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalaspaj

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Mycket god paj som skärs i rutor.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med fyllningen. Skiva champinjonerna. Hacka löken, skala och riv morötterna grovt. Fräs svamparna,löken och morötterna i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strimla skinkan och skär körsbärstomaterna itu. Rör samman grädden , äggen och hälften av den rivna osten. Blanda havreflingorna, vetemjölet, bakpulvret och saltet i en skål till pajbottnen. Arbeta snabbt in oljan,äggen och vattnet. Rör inte om mer än nödvändigt. Häll den mycket lösa degen i en bakplåtspappersklädd långpanna med kant och jämna ut degen. Fördela grönsaksblandningen, den strimlade skinkan och tomaterna på degen. Häll på gräddblandningen. Strö på pizzakrydda. Täck ytan med resten av den rivna osten. Grädda pajen i 225 graders ugn på lägsta falsen ca 35 minuter. Skär pajen i bitar och dekorera med basilikablad. Servera på festbordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.