- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Så enkelt och så gott, kan ätas som den är om man önskar vegetariskt eller med en god köttbit om man vill det.
Instruktioner
- Skala och riv potatisarna grovt. Krama sedan ur så mycket vätska som möjligt ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna. Lägg sedan försiktigt över den på en plåt och låt den bli färdig i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.
- Fräs under tiden kantarellerna tillsammans med schalottenlöken. Slå över grädden och låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar.
- Lägg svampstuvningen ovanpå röstin och strö över lite finhackad persilja.
Publicerat den
6 oktober 2009
Skriv kommentar