Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellrösti

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så enkelt och så gott, kan ätas som den är om man önskar vegetariskt eller med en god köttbit om man vill det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisarna grovt. Krama sedan ur så mycket vätska som möjligt ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna. Lägg sedan försiktigt över den på en plåt och låt den bli färdig i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.
  3. Fräs under tiden kantarellerna tillsammans med schalottenlöken. Slå över grädden och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg svampstuvningen ovanpå röstin och strö över lite finhackad persilja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.