Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellcheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här är en alldeles otroligt god cheesecake. Den tar en liten stund att tillaga. Men du vet vad man brukar säga: Den som väntar på något gott ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa smör och socker separat. Vispa med en elvisp på hög hastighet tills blandningen är vit och porös. Blanda ner äggula och vaniljsocker i sockersmeten. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  2. Smöra och mjöla formen. Fördela och tryck ut degen i den. Hacka pekannötterna och tryck ner dem i degen. Grädda bottnen ca 20 minuter eller tills den har blivit gyllene.
  3. Gör fyllningen: Vispa färskosten fluffig med en elvisp. Vispa försiktigt ner ägg och vaniljsocker.
  4. Häll strösockret i en vid panna och låt sockret smälta utan omrörning på svag värme. Rör med en gaffel medan sockret kokar ett par minuter, tills det är gyllengult.
  5. Häll försiktigt ner sockersmeten i färskostsmeten, rör under tiden. Undvik att få den heta sockersmeten på bunkens kant eller på vispen. En del av karamellen kommer att stelna lite i bunken men den smälter igen i ugnen.
  6. Häll fyllningen i formen. Grädda 45-60 minuter. Mitten av kakan ska fortfarande vara lite lös när den tas ut ur ugnen. Låt kakan svalna ca 30 minuter.
  7. Gör chokladtäcket: Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp. Lägg chokladen i en skål och häll över den heta grädden. Rör tills chokladen smält, låt stå ett par minuter. Rör krämen smidig. Häll chokladkrämen över kakan och låt svalna innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.