Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och karamellcheesecake

 
Skriv ut

Knaprig botten, krämig fyllning och en underbar topping av god karamellsås. Denna cheesecake gör garanterat succé på fikabordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa digestivekex och mandemjöl i en matberedare till smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa några sekunder. Klä en kakform med avtagbar kant med plastfolie och täck sedan botten och ca 3 cm av kanterna med kex- och smörblandningen. Kyl sedan formen 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 160 grader.
  3. Gör cheesecakefyllningen undertiden botten står i kylen. Blanda ricotta och philadelphiaost i en bunke och vispa med elvisp i 5 minuter till en klumpfri smet, vispa sedan ner rörsockret. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning så att de går ihop med smeten. Vispa sedan ner lönnsirap, salt och vaniljpulver.
  4. Ta ut formen ur kylen och fyll den med fyllningen. Cheesecaken ska bakas i vattenbad. Detta gör du enklast genom att ställa formen på en plåt med höga kanter och ställa in i ugnen, häll sedan vatten i plåten så att du får ett vattenbad.
  5. Baka i ca 90 minuter, cheesecaken ska vara fast när du tar ut den. Låt cheesecaken svalna och gör undertiden karamellsåsen.
  6. Koka upp grädde, smör, socker och koka i ca 5 minuter tills såsen tjocknat något. Ta av från värmen och låt svalna. Vispa grädde tillsammans med gräddfil fluffigt.
  7. Ta ut kakan ur formen och lossa försiktigt plastfolien, placera kakan på ett serveringsfat. Toppa kakan med gräddblandningen och ringla över karamellsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.