Här är ett recept på blåbärspaj som har vaniljkrämen färdig i pajen.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Blanda alla ingredienserna till pajdegen, utom havregrynen, till en deg. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen, utom vaniljsocker och blåbär, i en gryta. Låt blandningen sjuda på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Låt krämen svalna lite och blanda sedan i vaniljsockret.
Bred ut vaniljkrämen över pajskalet. Häll sedan över blåbären.
- Blanda ner havregrynen i det som är kvar av pajdegen och smula degen överst på pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smuldegen fått fin färg.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod och lätt att göra, en klar 5:a.
Helt suvve var denna paj. Lätt att göra och lätt att äta!
Låter jättegott, men vilken typ av pajform är satsen lagom till? Är en vanlig rund pajform (vad är dom, 26 cm?) för stor?
Jag gjorde denna paj i små (engångs)aluminiumformar, blev jättebra. Perfekt att servera när man vill ha något litet till kaffet... :-)
Har pajen i ugnen just nu :) återkommer med betyg senare!
Gjorde den här pajen två gånger i somras och den är ju bara så jäkla god! Den absolut bästa blåbärspaj jag ätit. Drog dock ner på sockret trots att det inte ska vara så mycket... Körde med 1-2 msk i smulet istället för 5 msk och det blev superbra! Den var söt ändå tyckte jag :D En superstark 5:a får den av mig! De jag bjöd hävdade också att det var den bästa blåbärspaj de ätit :D