Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karuselltårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och saftig tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl och bakpulver, rör försiktigt. Blanda till sist ner mjölk eller grädde. Bred ut på smörat bakplåtspapper.
  2. In i ugnen, 250 grader i ca 5 minuter.Ta ut kakan och låt svalna.
  3. Mosa de frusna jordgubbarna och vispa 1½ dl vispgrädde och blanda försiktigt. Bred ut jordgubbsfyllningen jämnt på kakan. Skär ca 4 cm tjocka remsor längs med den långa sidan.
  4. Rulla ihop den första biten som en rulltårta och ställ den upp på ett fat. Rulla därefter nästa remsa utanpå den första och fortsätt tills remsorna är slut.
  5. Vispa resten av grädden och bred ut över tårtan. Garnera med jordgubbar och ev. med lite annan frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.