Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karuselltårta med hasselnötsfyllning

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Bakade den här tårtan när vi firade min 19-årsdag! Jättegod, med fyllning av nutella och grädde, och jordgubbar såklart! =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i vatten och häll upp smeten på plåt med bakpapper. Bred ut smeten jämnt. Grädda i 250 grader, 5 minuter.
  2. Vänd upp på sockrat papper och lossa bakpapperet. Låt svalna. Vispa grädden till fyllningen och vispa i nutella. Bred över bottnen och skär i 4 cm breda remsor.
  3. Rulla ihop en remsa till en rulle och ställ mitt på tårtfatet. Fortsätt att snurra de andra remsorna runtom.
  4. Vispa grädden till garnering och bred runtom och ovanpå med en sprits, om man har. Garnera med jordgubbar eller andra bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.