Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klengås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Detta är en gammal dalsländsk smörgås som görs på nybakat bröd som man förr i tiden bakade på stenhäll. Tror smörgåsen heter klengås, i vår släkt kallar vi den för "klening". Supergod smörgås med riven ost som görs på nybakat bröd, ett måste efter varje matbrödsbak...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om brödkakan är nybakad (godast om den är det...), så tag den när den fortfarande är lite ljummen. Smöra den ordentligt, snåla inte med smöret.
  2. Ta en ost ni gillar och riv den, lägg rikligt med riven ost på brödkakan och salta lite lätt på osten.
  3. Skär i lagom stora smörgåsar och servera, gärna med ett glas mjölk eller nyponsoppa till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.