Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smarrigt och sött! Det går väldigt bra att använda rabarber oxå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajskalet: Hacka samman mjöl matfett, socker och kanel till en grynig massa. Använd gärna matberedare.
  2. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 min. Sätt på ugnen på 225 grader. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Vik en rem,sa aluminiumfolie runt pajkanten.
  3. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 min. Ta bort folieremsan och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
  4. Gör fyllningen: Blanda matfett, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Låt knäcksmeten koka samman några minuter under omrörning.
  5. Kärna ur och skiva äpplena. Lägg dom i pajskalet. Häll över knäcksmeten.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. Servera ljummen med glass eller vaniljsås till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.