Smarrigt och sött! Det går väldigt bra att använda rabarber oxå!
Instruktioner
- Börja med pajskalet: Hacka samman mjöl matfett, socker och kanel till en grynig massa. Använd gärna matberedare.
- Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 min. Sätt på ugnen på 225 grader.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Vik en rem,sa aluminiumfolie runt pajkanten.
- Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 min. Ta bort folieremsan och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
- Gör fyllningen: Blanda matfett, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull.
Låt knäcksmeten koka samman några minuter under omrörning.
- Kärna ur och skiva äpplena. Lägg dom i pajskalet. Häll över knäcksmeten.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
Servera ljummen med glass eller vaniljsås till.
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar