De här goda läckerbitarna med smak av konjak och aprikos är en enastående kombination av kaka och konfekt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda potatismjöl med kakao och bakpulver. Tillsätt det i äggvispet.
- Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 5 minuter.
- Lägg smörpapper på ett galler. Sockra papperet och stjälp sedan upp kakan på det. Dra bort bakplåtspapperet och låt kakan kallna.
- Finfördela kakan i en matberedare. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Smaka av med konjak och marmelad.
- Rulla 12 bollar av smeten. Lägg bollarna på ett fat. Låt dem stå i kylen medan garneringen förbereds.
- Gör garneringen. Skålla, skala och strimla sötmandeln. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg bitarna i en djup tallrik. Tillsätt oljan.
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Blanda i mandeln under omrörning.
- Doppa bollarna i mandelchokladen. Se till så att de blir ordentligt täckta. Använd en gaffel så går det lättare att få chokladen jämnt runtom. Låt konjaksbollarna stå i kylen cirka en timma.
Publicerat den
13 januari 2008
Skriv kommentar