Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjaksbollar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De här goda läckerbitarna med smak av konjak och aprikos är en enastående kombination av kaka och konfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda potatismjöl med kakao och bakpulver. Tillsätt det i äggvispet.
  2. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 5 minuter.
  3. Lägg smörpapper på ett galler. Sockra papperet och stjälp sedan upp kakan på det. Dra bort bakplåtspapperet och låt kakan kallna.
  4. Finfördela kakan i en matberedare. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Smaka av med konjak och marmelad.
  5. Rulla 12 bollar av smeten. Lägg bollarna på ett fat. Låt dem stå i kylen medan garneringen förbereds.
  6. Gör garneringen. Skålla, skala och strimla sötmandeln. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg bitarna i en djup tallrik. Tillsätt oljan.
  7. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Blanda i mandeln under omrörning.
  8. Doppa bollarna i mandelchokladen. Se till så att de blir ordentligt täckta. Använd en gaffel så går det lättare att få chokladen jämnt runtom. Låt konjaksbollarna stå i kylen cirka en timma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.