Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjakskransar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Visst kan det vara lite besvärligt att baka de här kakorna, men är man lätt på handen när man rullar och virar längderna så brukar det gå galant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfettet vitt. Tillsätt sockret och rör smeten porös.
  2. Blanda i äggula, konjak och vetemjöl. Arbeta ihop en smidig deg och lägg den kallt en stund.
  3. Rulla ut degen till smala längder. Vira dem två och två och skär ca 10 cm långa bitar.
  4. Forma kransar och lägg på smord plåt. Grädda 5-10 minuter i 225 grader. Låt kransarna kallna på plåten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.