Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjaksplommon

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Konserverad frukt. Använd gärna olika sorters plommon för färgens skull.

Ingredienser

Instruktioner

Skålla och skala plommonen. Mät upp vattnet i en kastrull och tillsätt sockret och askorbinsyran. Koka upp blandningen. Lägg ner några plommon i taget i den heta lagen och ljud dem några minuter. Passa dem noga så att de inte mosar sig. Lägg frukten i varma, väl rengjorda burkar. Koka samman lagen utan lock, ca 15 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt det svalna något. Blanda samman konjaken med 2 dl av lagen. Rör ut konserveringsmedlet med lite av lagen och häll därefter alltsammans över frukten i burkarna. Förslut burkarna väl. Använd gärna olika sorters plommon för färgens skull. Hur många burkar detta blir vet jag inte riktigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.