Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig köttfärs&vitkålsgratäng

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Kanongod GI-rätt!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitkålen och löken i smör.
  2. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter.
  3. Häll sedan i kål och lökblandningen och rör ihop. Smörj en form och häll i blandningen. Strö över riven ost och sist grädden. Gratinera i ugnen ca 20 minuter, eller tills gratängen fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Kajenn 1 oktober 2013

    så gott!

  • andho1 4 oktober 2013

    Helt fantastiskt gott. Kommer att lagas många gånger framöver. kan tänka mig att även barn älskar den här rätten.

  • chillar 3 juli 2014

    En av minaa favoritgratänger, och jag brukar inte ens gilla vitkål!

  • hansi12 22 november 2015

    Det här var riktigt gott. La till lite jalapeño för lite sting. Rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.