Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kvittenmarmelad

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Helt underbart till smörgåsbricka. Sämre på frukostkex/bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Koka 2 kg kvitten som skurits i stora bitar med 5 dl vatten i 45 minuter under lock. Passera massan och mät upp den. (Spara gärna lite bitar att ha i marmeladen). Till 1 liter puré tillsätts 5-6 dl strösocker. Kokas under lock i 5 minuter. Tillsätt ev konserveringsmedel. Häll marmeladen i rena, varma konserveringsburkar och tillslut med lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.