Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mina absolut bästa kycklingspett, att serveras på en buffe, som förrätt eller som huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i lämplig storlek. Tag en skål, ej metall och lägg i honung, soja, sesamolja, koriander, gurkmeja, och chilipulver. Trä kycklingbitarna på blötlagda spett och lägg grillspetten i marinaden. Täck över formen och låt stå i kylskåp minst 2 timmar, gärna längre.
  2. Snabb sataysås: koka löken i olja tills löken är mjuk. Rör därefter ner jordnötssmöret, sojan, kokosmjölken och chilisåsen. Koka såsen tills den är slät och genomvarm.
  3. Lägg de marinerade kycklingspetten på en uppvärmd grill och grilla 5 - 7 minuter. Vänd spetten då och då och ös flitigt med marinaden. Serveras med sataysåsen. Det blir gott även utan sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.