Mina absolut bästa kycklingspett, att serveras på en buffe, som förrätt eller som huvudrätt.
Instruktioner
- Skär kycklingen i lämplig storlek. Tag en skål, ej metall och lägg i honung, soja, sesamolja, koriander, gurkmeja, och chilipulver. Trä kycklingbitarna på blötlagda spett och lägg grillspetten i marinaden. Täck över formen och låt stå i kylskåp minst 2 timmar, gärna längre.
- Snabb sataysås: koka löken i olja tills löken är mjuk. Rör därefter ner jordnötssmöret, sojan, kokosmjölken och chilisåsen. Koka såsen tills den är slät och genomvarm.
- Lägg de marinerade kycklingspetten på en uppvärmd grill och grilla 5 - 7 minuter. Vänd spetten då och då och ös flitigt med marinaden. Serveras med sataysåsen. Det blir gott även utan sås.
Publicerat den
18 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar