Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Lasagnepaj"

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Istället för lasagneplattor är det smakrik pajdeg som varvas med kött eller veg. färssås. För nyttigare alternativ, byt ut hälften av vetemjölet till fullkornsvetemjöl eller annat grovt mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och kryddor, gärna i en matberedare. Tillsätt margarinet delat i mindre bitar samt vattnet. Blanda till en klump och låt vila i kylskåpet medan du gör färssåsen.
  3. Hetta upp oljan och stek färsen, löken, vitlöken i salt, peppar, chilipulver och spiskummin. Rör ut creme fraichen, häll i de krossade tomaterna, buljongen, chilisåsen samt senapen. Använder du köttfärs, ha gärna i lite köttsaft. Låt koka på hög värme medan du gör i ordning pajdegen.
  4. Tag degen ur kylskåpet, det ska nu ha gått ca 15 min. Dela degen i 3 delar och kavla ut mellan två bakplåtspapper eller tryck ut med tummen mellan händerna. Lägg en del i en ungsform, botten behöver vara hel men annars går det bra att degen inte är hel utan bara täcker nåt sådär hela ytan. Lägg på hälften av färssåsen och lägg på ett lager av degen. Häll på resten av färssåsen och lägg på resten av degen. Skiva över ost och grädda i mitten av ugnen, ca 35 min.
  5. Serveras helst med en sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.