Dessa är inte provade än men de låter goda.
Instruktioner
- Blanda 3 dl av mjölet med smör, ägg, vatten och salt och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
- Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Vänd ner spenaten.
- Skala och hacka äggen. Hacka laxen. Blanda lök, spenat, ägg, lax, creme fraiché och senap och smaka av med salt och peppar.
- Kavla ut degen med hjälp av resten av mjölet och skär ut rutor som är 10*10 cm.
- Lägg en klick fyllning på varje ruta och pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop till trekanter och tryck till kanterna med gaffel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Strå på sesamfrön och grädda pirogerna i 15 minuter. Servera med sallad.
Publicerat den
20 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar