Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpiroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa är inte provade än men de låter goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 3 dl av mjölet med smör, ägg, vatten och salt och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
  2. Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Vänd ner spenaten.
  3. Skala och hacka äggen. Hacka laxen. Blanda lök, spenat, ägg, lax, creme fraiché och senap och smaka av med salt och peppar.
  4. Kavla ut degen med hjälp av resten av mjölet och skär ut rutor som är 10*10 cm.
  5. Lägg en klick fyllning på varje ruta och pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop till trekanter och tryck till kanterna med gaffel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Strå på sesamfrön och grädda pirogerna i 15 minuter. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.