- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Nyttigare än vanlig bullar..har ett lägre GI och innehåller bara hälften så mycket kalorier ..men är minst lika goda!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smula i jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och blanda i kesella. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt socker, kardemumma, salt och linfrö, sedan mjöl lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
- Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Bred på kesellan och pudra över rårörsocker och kanel eller vaniljsocker.
- Rulla ihop kakan och dela den i ca 20 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över rårörsocker.
- Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter.
Publicerat den
22 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott svara gärna i min gästbok:)
Vill man få ett bättre GI kan man dessutom byta utan sirapen mot Agavesirap.