Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limeflarn

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Här är något för dig som inte tål gluten. Flarnen kan förvaras torrt och svalt eller frysas utan fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

Det här behövs till 10 dubbla flarn: Ugn 175 grader 1. Vispa ägg och socker till en luftig smet, tillsätt fettet. 2. Mät upp de torra ingredienserna och rör sedan samman allt till en smet. 3. Använd dessertsked och klicka ut smeten i 20 klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper. 4. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda flarnen i ca 6 minuter. Låt dem svalna av innan du försiktigt flyttar dem till ett galler. 5. Blanda mjölk, strösocker, majsstärkelse och rivet limeskal till fyllningen i en kastrull. 6. Värm under omrörning till krämig konsistens. 7. Tillsätt gulorna och fettet men låt det inte koka. Lägg locket på kastrullen och låt innehållet kallna. Lägg samman flarnen två och två med kräm emellan strax innan de ska ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.