275 kalorier per portion
Denna traditionella paj görs oftast med citron, men med lime blir den minst lika god.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl och majsstärkelse, finfördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Låt den stå i kylskåp i 20 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Fäst aluminiumfolieremsor om degens och formens kant. Grädda pajen i ugnen ca 20 minuter.
Ta bort folieremsorna efter 10 minuter.
- Gör under tiden fyllningen. Blanda majsstärkelse, vatten, limskal och saft i en kastrull. Vispa sötningsmedel och äggulorna. Låt blandningen sjuda upp på ganska svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med mer sötningsmedel om det behövs.
- Bred ut fyllningen i pajskalet.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa till en tjock marängsmet.
- Bred ut marängen över limekrämen.
- Grädda i ugnen tills ytan har fått fin färg, 5-8 minuter.
Publicerat den
20 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar