Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limemarängpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

275 kalorier per portion Denna traditionella paj görs oftast med citron, men med lime blir den minst lika god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och majsstärkelse, finfördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Låt den stå i kylskåp i 20 minuter.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Fäst aluminiumfolieremsor om degens och formens kant. Grädda pajen i ugnen ca 20 minuter. Ta bort folieremsorna efter 10 minuter.
  5. Gör under tiden fyllningen. Blanda majsstärkelse, vatten, limskal och saft i en kastrull. Vispa sötningsmedel och äggulorna. Låt blandningen sjuda upp på ganska svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med mer sötningsmedel om det behövs.
  6. Bred ut fyllningen i pajskalet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa till en tjock marängsmet.
  7. Bred ut marängen över limekrämen.
  8. Grädda i ugnen tills ytan har fått fin färg, 5-8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.