Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löjtnanshjärtan

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En härlig kaka min mormor alltid bakade när jag var barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret.Häll över farin och låt det stelna. Rör en stund , tillsätt ägg, den skållade malda mandeln och mjölet blandat med hjorthornsaltet. Låt degen vila i kylen i minst 20 minuter. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med hjärtmått. Pensla kakorna med äggvita, doppa i hackade nötter och lägg på bakpappersklädd plåt.Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.
  2. Chokladkräm: Rör socker, smör och kakao. Tillsätt kaffe lite i sänder. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.

Kommentarer (1)

  • Lottis1 16 oktober 2009

    Dessa kakor kan jag intyga är jättegoda. Dom bakar alltid Mamma till Jul.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.