Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxskorpor

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Väldigt goda skorpor till en kopp te eller kaffe. Skorpor är så lätt att baka och kan varieras i det oändliga (nästan).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. Skär jordgubbarna i småbitar, ca 1x1 cm. Hacka mandeln grovt.
  2. Blanda samman socker, vetemjöl, salt, bakpulver och ägg till en deg. Kan göras med maskin eller elvisp. Knåda in hackad choklad, bärbitar och en hackade mandeln.
  3. Forma degen till rullar, ca 3-4 cm i diameter. Ta i lite mer mjöl om degen känns kladdig.
  4. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem 30 min. Passa så att de inte blir för mörka. Lägg i så fall ett bakplåtspapper över skorporna de sista 10 min.
  5. Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i diagonala kakor, ca 1½ cm breda. Lägg dem på bakplåten med snittytan neråt.
  6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna 30 min. Vänd dem gärna efter halva tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.