- Serverar: 60 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Väldigt goda skorpor till en kopp te eller kaffe. Skorpor är så lätt att baka och kan varieras i det oändliga (nästan).
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. Skär jordgubbarna i småbitar, ca 1x1 cm. Hacka mandeln grovt.
- Blanda samman socker, vetemjöl, salt, bakpulver och ägg till en deg. Kan göras med maskin eller elvisp. Knåda in hackad choklad, bärbitar och en hackade mandeln.
- Forma degen till rullar, ca 3-4 cm i diameter. Ta i lite mer mjöl om degen känns kladdig.
- Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem 30 min. Passa så att de inte blir för mörka. Lägg i så fall ett bakplåtspapper över skorporna de sista 10 min.
- Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i diagonala kakor, ca 1½ cm breda. Lägg dem på bakplåten med snittytan neråt.
- Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna 30 min. Vänd dem gärna efter halva tiden.
Publicerat den
10 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar