Dessa goda skorpor innehåller både vit choklad och bitar av torkade jordgubbar. De blir knaprigt hårda eftersom de inte innehåller något matfett.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. Skär jordgubbarna i småbitar, ca 1x1 cm. Hacka mandeln grovt.
- Blanda samman vetemjöl, socker, salt, bakpulver och ägg till en deg. Knåda in hackad choklad, bärbitar och den hackade mandeln.
- Forma degen till rullar, ca 3-4 cm i diameter. Ta i lite mer mjöl om degen känns kladdig.
- Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i 30 minuter.
- Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i diagonala kakor, ca 1 ½ cm breda. Lägg dem på bakplåten med snittytan neråt.
- Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna 30 minuter.
Publicerat den
16 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar