Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cecilias lyxskorpor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Dessa goda skorpor innehåller både vit choklad och bitar av torkade jordgubbar. De blir knaprigt hårda eftersom de inte innehåller något matfett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. Skär jordgubbarna i småbitar, ca 1x1 cm. Hacka mandeln grovt.
  2. Blanda samman vetemjöl, socker, salt, bakpulver och ägg till en deg. Knåda in hackad choklad, bärbitar och den hackade mandeln.
  3. Forma degen till rullar, ca 3-4 cm i diameter. Ta i lite mer mjöl om degen känns kladdig.
  4. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i 30 minuter.
  5. Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i diagonala kakor, ca 1 ½ cm breda. Lägg dem på bakplåten med snittytan neråt.
  6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.