Instruktioner
Man tvättar mycket väl inälvorna (lever, hjärta, lungor). Lägg de i en skål och häll på kokhett vatten. Låt stå i 10 min.
Skär inälvorna i små bitar med kökssaxen, i tärningsstora bitar.
Värm olja och smör i en stekpanna och fräs gul och färsk lök. Lägg inälvorna i stekpannan och stek dem i 15 min. Tillsätt sedan bladsallad och dill.
Häll i 2,5 dl buljong efter 5 min och rör i soppa hela tiden. Låt soppan koka upp och häll sedan i resten av buljongen. Låt soppan koka i 20min. Häll i ris och salt och koka sedan soppan i ytterligare 20 min.
Nu är det dags att göra augolemono. Vispa äggulorna med citron och tillsätt försiktigt den varma buljongen, lite åt gången. Fortsätt att röra den. Häll augolemonon i kastrullen och koka soppa 2-3 min till. Servera soppa med färsk hackad dill och svart peppar.