Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magiritsa (Påsksoppa)

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här soppan äter man tidigt på påskdagen när man kommit tillbaka från kyrkan.

Ingredienser

Instruktioner

Man tvättar mycket väl inälvorna (lever, hjärta, lungor). Lägg de i en skål och häll på kokhett vatten. Låt stå i 10 min. Skär inälvorna i små bitar med kökssaxen, i tärningsstora bitar. Värm olja och smör i en stekpanna och fräs gul och färsk lök. Lägg inälvorna i stekpannan och stek dem i 15 min. Tillsätt sedan bladsallad och dill. Häll i 2,5 dl buljong efter 5 min och rör i soppa hela tiden. Låt soppan koka upp och häll sedan i resten av buljongen. Låt soppan koka i 20min. Häll i ris och salt och koka sedan soppan i ytterligare 20 min. Nu är det dags att göra augolemono. Vispa äggulorna med citron och tillsätt försiktigt den varma buljongen, lite åt gången. Fortsätt att röra den. Häll augolemonon i kastrullen och koka soppa 2-3 min till. Servera soppa med färsk hackad dill och svart peppar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.