Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsplättar/biffar med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Majs är en grönsak som går hem hos de flesta, speciellt i sådana här krispiga plättar. Guacamole hade också varit gott till, likaså tzatziki, men en klassisk tomatsås med lite sting, blev en riktig höjdare! Glutenfritt, äggfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka paprika, salladslökar och chili fint. Blanda med majskorn, koriander och limesaft i en skål. Blanda ihop majsmjöl, bakpulver, vatten, salt och peppar i en annan skål. Vänd ner i grönsakerna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och klicka ut lagom stora plättar. Stek gyllenbruna på båda sidor.
  2. Tomatsås: Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och chilin fint. Fräs i olivoljan tills allt mjuknar något. Häll på de krossade tomaterna och krydda med paprikapulver, socker, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt tomatsåsen puttra på svag värme i 20 minuter.
  3. Servera majsplättarna/biffarna tillsammans med tomatsås och eventuellt kokt ris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.