Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malaxlimpa

 
  • Serverar: 1-3 portioner
Skriv ut

Närmast man kan komma originalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knådas till en stadig deg och skall sedan jäsa i minst 6 timmar.
  2. Häll degen i en långpanna eller fördela den jämnt i avlånga brödformar där den sedan ska jäsa ytterligare i 1 timme.
  3. Grädda i 150 graders värme i ca 3 timmar. Pensla med starkt kaffe efter 1 timme och en sista gång när det återstår en halv timme av gräddningen.
  4. Efter gräddningen övertäcks limpan / limporna med en filt eller handukar och skall vila till följande dag.
  5. Därefter penslas det med en 1 dl mycket starkt kaffe som blandats med en ½ dl socker, låt bröden vila i 1 timme så att kaffe-sockerblandningen stabiliserar sig i brödet, därefter packar det in i fryspåsar eller plastpåsar.
  6. Brödet smakar bäst om det fått vila i minst 3 dagar efter gräddningen. Lång hållbarhet är det på detta bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.