Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpotatisvichyssoise

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här krämiga soppan får sin milt gula färg från mandelpotatis och scharlottenlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och lök och skiva den tunt. Skala och grovhacka vitlöksklyftan. Fräs potatis, lök och vitlök i citronolivolja och smör några minuter utan att de tar färg.
  2. Tillsätt timjan och späd med vin och vatten. Smula ner buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda 20 min, tills allt är riktigt mosigt.
  3. Mixa soppan med stavmixer och smaksätt med cayennepeppar och ev salt. Känns soppan för tjock, späd med lite mineralvatten som gör den lätt mousserande.
  4. Servera soppan tillsammans med västebottenost, persilja och fullkornsbröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.