Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelsemlor

 
  • Serverar: 26 portioner
Skriv ut

Med lite grahamsmjöl i degen kan man låtsas att semlorna är lite nyttigare.. Dessutom gör fyllningen på hela mandlar att man kan reglera hur söta semlorna blir. 339 kalorier per semla 20g fett, 7 g protein, 32g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till bunken. Klicka ner smöret. Arbeta ihop till en deg med trägaffel eller assistent. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i 26 jämnstora bitar och rulla till runda bullar.
  3. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda bullarna gyllenbruna, mitt i ugnen, 12 minuter och låt svalna.
  6. Skär av ett litet lock på varje bulle och stansa ut ett hjärta med hjälp av ett kakmått.
  7. Mixa mandeln fint i en matberedare. Gröp ut en del av inkråmet i varje bulle. Blanda mandel, inkråm och socker.
  8. Tillsätt mjölken och rör ihop till en tjock smet. Fördela massan i de urgröpta bullarna.
  9. Vispa grädden fluffig, men inte för hård och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Toppa med locken och pudra med florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.