Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelstänger

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Underbara kakor jag fick hos mormor häromdagen. Måste bara in i min kokbok! Man kan säkert utesluta ½ dl socker i både mördegen och mandeltäcket för de var väldigt söta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget. Rör mellan varje. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smörblandningen. Kavla ut degen på bakpapper, lagom till en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills bottnen är halvfärdig, ca 10 minuter.
  2. Mandeltäcke: Hacka mandeln. Blanda den med sockret. Vispa äggvitorna lätt. Vänd ner mandelblandningen i vispet. Fördela smeten på den halvgräddade bottnen och grädda tills ytan har fått fin färg, ca 10 minuter. Låt svalna. Skär kakan i avlånga bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.