Bakelse med mördeg och petit-chou-smet med en fyllning av sylt, grädde och vaniljkräm.
Instruktioner
- Börja med att arbeta samman ingredienserna till mördegen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme.
- Fortsätt med vaniljkrämen. Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud på svag värme tills krämen tjocknat. Låt svalna innan vaniljsockret tillsätts.
- Koka upp vattnet och matfettet till petit chou-smeten i en kastrull. Tillsätt mjölet och koka under kraftig omrörning tills smeten släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något innan ägget tillsätts. Rör kraftigt. Klicka ut smeten till små, runda bullar på en plåt med bakplåtspapper.
- Kavla ut mördegen till en 3 mm tjock platta. Ta ut små runda kakor med ett mått eller ett glas. Lägg en kaka på varje smetklick. Grädda i undre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
- Vispa grädden till fast skum och vänd ner i vaniljkrämen. Gör ett litet hål längst ner vid kanten av kakorna och börja med att klicka i sylten. Fyll gräddkrämen i en spritspåse och fördela krämen i kakorna. Sikta över florsocker. Servera direkt så att kakorna inte blir mjuka och blöta.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar