Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockotorsk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Klassisk svensk torsk i marockansk tappning. Mycket smak och färg i denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs finhackad gul lök och paprikaklyftor i en kastrull tillsammans med olivolja. Tillsätt övriga ingridienser utom fiskfilén till kastrullen och låt puttra under lock i 10-15min Under tiden såsen puttrar delar du fiskfilén i fyra lika stora delar och placerar dem med jämna mellanrum i en ugnssäker form. Salta samt peppra. När såsen puttrat en stund häller du den över fisken, ställ sedan in i ugnen i 20-25min. Ifall du har en termometer stick den i fisken, när termometern sedan visar 70C har fisken en perfekt konsistens.
  2. Servera med couscous, ris eller ugnstekt potatis.
  3. 135 Kcal/Portion

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.