Saftiga gifflar med en fyllning av grön marsipan, vaniljkräm och russin.
Instruktioner
- Smält smöret och häll på grädden, värm till 37 grader.
Smula jästen i en skål, lös den i lite av degspadet. Tillsätt resterande av vätskan, ägg, socker och salt.
Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa minst 45 minuter under bakduk.
- Gör vaniljkrämen enligt anvisningar på förpackningen, låt svalna.
Riv marsipanen och blanda med vaniljkrämen och russin.
- Dela degen i 2 delar. Kavla ut tull runda kakor med diameter ca 30 cm. Dela varje rundel i 8 snibbar. Lägg 1 klick fyllning på varje snibb, rulla ihop till gifflar.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i ca 8 minuter.
Publicerat den
20 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar