Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipangifflar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Saftiga gifflar med en fyllning av grön marsipan, vaniljkräm och russin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll på grädden, värm till 37 grader. Smula jästen i en skål, lös den i lite av degspadet. Tillsätt resterande av vätskan, ägg, socker och salt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa minst 45 minuter under bakduk.
  2. Gör vaniljkrämen enligt anvisningar på förpackningen, låt svalna. Riv marsipanen och blanda med vaniljkrämen och russin.
  3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut tull runda kakor med diameter ca 30 cm. Dela varje rundel i 8 snibbar. Lägg 1 klick fyllning på varje snibb, rulla ihop till gifflar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.