Är gott!
Instruktioner
- Smält smöret och häll på grädden. Värm till 37grader. Smula jästen i en skål och lös den i lite av degspadet. Tillsätt resten av vätskan, ägg, socker och salt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa minst 45 min under duk.
- Fyllning: Gör vaniljkrämen enl anvisn på förpackn. Låt svalna. Riv marsipanen och blanda det med vaniljkrämen och russin.
- Dela degen i två delar och kavla ut till runda kakor med diam. ca 30 cm. Dela varje rundel i 8 snibbar. Lägg en klick fyllning på varje snibb och rulla sedan ihop till gifflar. Lägg dem sedan på en plåt med bakpapper. Låt sedan det jäsa under duk ca 30 min.
- Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar