Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina marsipangifflar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Är gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll på grädden. Värm till 37grader. Smula jästen i en skål och lös den i lite av degspadet. Tillsätt resten av vätskan, ägg, socker och salt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa minst 45 min under duk.
  2. Fyllning: Gör vaniljkrämen enl anvisn på förpackn. Låt svalna. Riv marsipanen och blanda det med vaniljkrämen och russin.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut till runda kakor med diam. ca 30 cm. Dela varje rundel i 8 snibbar. Lägg en klick fyllning på varje snibb och rulla sedan ihop till gifflar. Lägg dem sedan på en plåt med bakpapper. Låt sedan det jäsa under duk ca 30 min.
  4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.