Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipanlimpa

 
Skriv ut

Julgodis för många. Har du tålamod rullar du ut portionsbitar annars gör du stora rullar att skära av. Perfekt ta med present vid julens träffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa russin, nötter och apelsinskal, lägg i en burk häll över rommen och sätt på tätslutande lock. Låt stå över natten.
  2. Riv mandelmassan och blanda i den mixade blandningen. Forma limpor, är blandningen kladdig kan du arbeta in lite florsocker. Låt ytan torka ca 1 dygn.
  3. Smält den mörka chokladen i micron eller vattenbad. Pensla översidan och låt stelna vänd och pensla botten. Upprepa 2-3 gånger avsluta med ett lager på översidan gör mönster med en gaffel. Skär i bitar och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.