Fyllda bullar passar bra som matsäck och är goda till lunch på utflykten. Här fyllda med klassiska smaker som ägg och kaviar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Smula jästen i en bunke. Häll på mjölk och rör om tills jästen löser sig.
- Tillsätt smör och rapsolja, sirap, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt ev mera vetemjöl. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Forma till en rulle och dela den i 16 bitar. Rulla till bullar. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och smula över oregano. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
- Fyllning:
Vispa grädden till fast skum. Blanda ner kaviar, rödlök, dill och smaksätt med råsocker. Skala och skiva de hårdkokta äggen.
- Skär ett lock av bullarna och bottna med salladsblad. Klicka sedan i fyllningen. Toppa med äggskivor. På med locket och ät!
Publicerat den
3 februari 2009
Skriv kommentar