Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matsemlor

 
Skriv ut

Fyllda bullar passar bra som matsäck och är goda till lunch på utflykten. Här fyllda med klassiska smaker som ägg och kaviar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll på mjölk och rör om tills jästen löser sig.
  3. Tillsätt smör och rapsolja, sirap, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt ev mera vetemjöl. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Forma till en rulle och dela den i 16 bitar. Rulla till bullar. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och smula över oregano. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
  6. Fyllning: Vispa grädden till fast skum. Blanda ner kaviar, rödlök, dill och smaksätt med råsocker. Skala och skiva de hårdkokta äggen.
  7. Skär ett lock av bullarna och bottna med salladsblad. Klicka sedan i fyllningen. Toppa med äggskivor. På med locket och ät!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.