- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Serveras som sallad eller istället för ris till stekt eller grillad lax. Perfekt även till kotletter.
Instruktioner
- Mät upp och koka bulgurgrynen enligt förpackningen, lägg i buljongtärningen. Skär under tiden lök, soltorkade tomater och chili eller pepparfrukten i små bitar. Lägg det i botten på en stor skål. Häll den varma bulguren över lök, tomater och chilin. Rör om och låt svalna lite. Hacka paprika, finhackad persilja, mynta och lägg ner i skålen. Pressa 1 citron över bulgurröran, droppa över tabascon. Salta och preppra. Grovhacka ruccolan och skär körsbärstomaterna i halvor, blanda ner försiktigt. Låt vila ca 10 minuter.
- Servera med en grillad eller ungsstekt laxfilét eller varför inte fläskkarré eller kotletter.
- Servera med citron i klyftor och en kall sås gjord på ett par dl mild lätt yoghurt kryddad med 1-2msk torkad mynta.
Superb!
Publicerat den
10 juli 2008
Skriv kommentar