Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsbulgur

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Serveras som sallad eller istället för ris till stekt eller grillad lax. Perfekt även till kotletter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp och koka bulgurgrynen enligt förpackningen, lägg i buljongtärningen. Skär under tiden lök, soltorkade tomater och chili eller pepparfrukten i små bitar. Lägg det i botten på en stor skål. Häll den varma bulguren över lök, tomater och chilin. Rör om och låt svalna lite. Hacka paprika, finhackad persilja, mynta och lägg ner i skålen. Pressa 1 citron över bulgurröran, droppa över tabascon. Salta och preppra. Grovhacka ruccolan och skär körsbärstomaterna i halvor, blanda ner försiktigt. Låt vila ca 10 minuter.
  2. Servera med en grillad eller ungsstekt laxfilét eller varför inte fläskkarré eller kotletter.
  3. Servera med citron i klyftor och en kall sås gjord på ett par dl mild lätt yoghurt kryddad med 1-2msk torkad mynta. Superb!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.